loading...

علائم سرطان کبد - درمان سرطان کبد

بازدید : 149
چهارشنبه 13 بهمن 1400 زمان : 9:32

علائم سرطان کبد

سرطان اولیه کبد یک تومور بدخیم است که از کبد شروع می شود که انواع مختلفی دارد:

کارسینوم هپاتوسلولار (HCC) یا هپاتوم، شایع ترین نوع سرطان اولیه کبد است و از نوع سلول اصلی کبد یعنی سلول های کبدی شروع می شود.

کلانژیوکارسینوم یا سرطان مجرای صفراوی از سلول های پوشاننده مجاری صفراوی (که کبد را به روده و کیسه صفرا متصل می کند) شروع می شود.

آنژیوسارکوم که در رگ های خونی شروع می شود. این یک نوع نادر از سرطان کبد است که احتمال بروز آن در افراد بالای 70 سال بیشتر است.

سرطان ثانویه در کبد سرطانی است که در قسمت دیگری از بدن شروع شده اما به کبد گسترش یافته است. سرطان ثانویه از محل اولیه ای که در آن شروع شده نامگذاری می شود، به عنوان مثال سرطان روده با ثانویه کبد.

رایج ترین علائم سرطان کبد

علائم سرطان کبد با رشد یا پیشرفت سرطان بیشتر ظاهر می شود. این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ضعف و خستگی
  • درد در شکم
  • تورم شکم به دلیل تجمع مایعات (آسیت)
  • درد در شانه راست
  • از دست دادن اشتها و احساس بیماری
  • کاهش وزن
  • زردی پوست و چشم (یرقان)
  • حرکات روده رنگ پریده
  • تب

درمان سرطان کبد

رایج‌ ترین درمان ‌ها برای سرطان اولیه کبد، فرسایش تومور و شیمی ‌درمانی است که مستقیما به سرطان وارد می‌شود.

رایج ترین درمان های سرطان ثانویه در کبد شیمی درمانی یا ترکیبی از جراحی و شیمی درمانی است.

عمل جراحي

جراحی می ‌تواند شامل برداشتن بخشی از کبد یا پیوند کبد باشد که در آن کل کبد با یک کبد اهداکننده جایگزین می‌شود.

جراحی برای تعداد کمی از افراد مبتلا به سرطان کبد مناسب است و به اندازه، تعداد و موقعیت تومورها بستگی دارد.

جراحی برای برداشتن بخشی از کبد، هپاتکتومی جزئی نامیده می شود. پس از عمل جراحی، قسمت باقیمانده کبد معمولا می‌تواند خود را ترمیم کند، اگر آسیبی ندیده باشد و در عرض چند ماه به اندازه طبیعی خود بازگردد. اگر تومور در هر دو طرف کبد وجود داشته باشد، جراحی ممکن است در دو مرحله انجام شود تا کبد پس از عمل اول دوباره رشد کند.

فرسایش تومور

ابلیشن تومور بیشتر برای سرطان های اولیه کوچک کبد استفاده می شود. به ندرت برای سرطان ثانویه در کبد استفاده می شود.

رایج‌ترین انواع درمان‌های حذف تومور از امواج رادیویی برای گرم کردن و تخریب سلول‌های سرطانی استفاده می‌کنند. این درمان با وارد کردن سوزن از طریق پوست (ابلیشن از راه پوست) یا برش جراحی (ابلیشن با جراحی) انجام می شود.

شیمی درمانی

بسته به نوع سرطان کبدی که دارید، ممکن است داروهای شیمی درمانی برای از بین بردن، کوچک کردن یا کند کردن رشد تومورها دریافت کنید.

شیمی درمانی می تواند به صورت سیستمیک، از طریق قرص یا داخل وریدی (از طریق قطره) انجام شود، به این معنی که در کل بدن می رود.

شیمی درمانی سیستمیک همچنین می تواند به عنوان درمان تسکینی برای کند کردن رشد سرطان و کاهش درد استفاده شود.

درمان بیولوژیکی

طیف وسیعی از درمان‌ ها که با توقف رشد یا عملکرد سلول ‌های سرطانی یا کمک به سیستم ایمنی بدن آن ها را از بین می‌برند، بر علیه سلول ‌های سرطانی کار می‌کنند. برای سرطان های اولیه و ثانویه در کبد استفاده می شود، می توان آن را همراه یا بعد از سایر درمان های سرطان استفاده کرد.

پرتودرمانی داخلی انتخابی (SIRT)

این درمان که به عنوان آمبولیزاسیون رادیویی نیز شناخته می شود، تومورهای کبدی را مستقیما با دوزهای بالای تابش داخلی در دانه های ریز هدف قرار می دهد. برای هر دو سرطان اولیه و ثانویه در کبد زمانی که تومورها را نمی توان با جراحی خارج کرد، استفاده می شود. در همه مناطق در دسترس نیست، بنابراین در مورد در دسترس بودن و هزینه های مربوطه با پزشک خود صحبت کنید.

قرار دادن استنت آندوسکوپی

اگر سرطان در کبد مجرای صفراوی را مسدود کرده و صفرا در کبد انباشته شده است، ممکن است توصیه شود که یک استنت (لوله نازک) در کبد شما قرار داده شود تا صفرا را تخلیه کند و علائم را کاهش دهد.

برچسب ها 17 ,
بازدید : 2960
يکشنبه 12 دی 1400 زمان : 22:30

درمان سرطان کبد

گزینه های درمان سرطان کبد بر اساس نوع، اندازه و ... متفاوت است. اما کبد چه نقشی در بدن دارد؟ کبد عضوی بزرگ و هرمی شکل است که در پشت دنده ها در سمت راست بدن قرار دارد. کبد به تجزیه مواد مغذی کمک می کند که شامل قندها، نشاسته، چربی ها و پروتئین ها هستند. برخی از این موارد را نیز ذخیره می کند. کبد همچنین پروتئین هایی مانند آلبومین می سازد. این به تعادل مایعات بدن کمک می کند. همچنین باعث ایجاد فاکتورهای انعقادی می شود که به ضخیم شدن یا لخته شدن خون در هنگام خونریزی کمک می کند. صفرای ساخته شده در کبد برای هضم غذا و سایر عملکردهای بدن مهم است.

یکی از مهم ترین وظایف کبد، تصفیه و از بین بردن سموم بدن است. وقتی کبد به خوبی کار نمی کند، مواد شیمیایی می توانند در داخل بدن تجمع کنند و باعث آسیب شوند. هنگامی که سرطان کبد دارید، اغلب علائم کمی دارید، تا زمانی که بیماری فراتر از مراحل اولیه پیشرفت کند.

علائم سرطان کبد

سرطان کبد اغلب در مراحل اولیه علائمی ایجاد نمی کند. در واقع، بسیاری از سرطان های کبد تا زمانی که نسبتا بزرگ نشده باشند، علائمی ایجاد نمی کنند. افراد مبتلا به سرطان کبد ممکن است این علائم را داشته باشند.

  • کاهش وزن: کاهش وزن بدون تلاش ممکن است نشانه سرطان کبد باشد.
  • تغییر در عادات غذایی: کاهش ناگهانی اشتها که برای مدت طولانی ادامه دارد ممکن است نشانه سرطان کبد باشد. احساس سیری بسیار حتی بعد از وعده های غذایی بسیار کوچک نیز ممکن است یک علامت باشد.
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • توده در سمت راست بالای شکم: ممکن است کبد شما بزرگ شود. این اغلب می تواند به صورت یک توده در زیر دنده های راست شما احساس شود.
  • شکم درد: درد مداوم در سمت راست بالای ناحیه معده ممکن است نشانه سرطان کبد باشد. برخی افراد ممکن است در ناحیه تیغه شانه راست نیز درد داشته باشند.
  • تورم شکم: این می تواند ناشی از تجمع مایع در شکم شما باشد. به این بیماری آسیت می گویند. برخی از افراد ممکن است وریدهای بزرگ شده روی شکم نیز داشته باشند.
  • زردی یا خارش مداوم : زرد شدن سفیدی چشم و پوست شما (یرقان) به دلیل تجمع بیش از حد بیلی روبین است. این یک ماده شیمیایی است که توسط کبد ساخته می شود. این همچنین می تواند باعث خارش شدید شود.
  • تب
  • خونریزی و کبودی: سرطان کبد می تواند باعث کبودی مکرر و خونریزی شدید شود. این خونریزی می تواند ناشی از بریدگی های کوچک یا حتی پس از فعالیت هایی مانند مسواک زدن باشد.

گزینه های درمان سرطان کبد

گزینه های درمان سرطان کبد عبارتند از:

  • پیوند کبد: پیوند کبد مؤثرترین درمان را برای سرطان کبد و بیماری زمینه‌ای کبدی که بیشتر سرطان‌های کبد از آن ایجاد می‌شود، ارائه می‌کند. جراحان واجد شرایط بودن پیوند شما را بر اساس اندازه و تعداد تومورهای شما تعیین می کنند.
  • برداشتن به وسیله جراحی: برداشتن بخشی از کبد شما
  • پرتودرمانی بدن استریوتاکتیک (SBRT): تجهیزات ویژه پرتوهای با دوز بالا را مستقیما به تومور شما بدون تأثیر بر بافت سالم اطراف شما می‌رسانند.
  • تکنیک های مبتنی بر کاتتر: یک لوله کوچک انعطاف پذیر داروها یا مواد دیگر را مستقیما به ناحیه سرطانی کبد شما می رساند.
  • فرسایش فرکانس رادیویی و فرسایش مایکروویو: امواج رادیویی ناحیه کوچکی از کبد شما را گرم می کند که سلول های سرطانی را از بین می برد.

سرطان های ثانویه کبد از محل دیگری منشأ می گیرند و از طریق جریان خون به کبد سرایت می کنند. درمان های سرطان های ثانویه شامل موارد زیر می شود:

  • سرطان کولورکتال متاستاتیک: سرطانی که از بخشی از روده شما پخش شده است.
  • تومورهای متاستاتیک عصبی غدد درون ریز: سرطانی که از ریه ها، آپاندیس، روده کوچک (اثنی عشر)، رکتوم، پانکراس و سایر قسمت های بدن گسترش یافته است.

برچسب ها 16 ,
بازدید : 2070
دوشنبه 29 آذر 1400 زمان : 18:56

سرطان کبد

سرطان کبد یکی از شایع ترین انواع سرطان در سراسر جهان است. همه سرطان هایی که بر کبد تاثیر می گذارند سرطان کبد محسوب نمی شوند؛ زیرا سرطانی که در سلول های سایر اندام های بدن مانند روده بزرگ، ریه یا سینه شروع می شود و سپس به آن گسترش می یابد، سرطان متاستاتیک نامیده می شود. سرطان کبد سرطان عضوی است که ابتدا در آن شروع شده است.

علائم سرطان کبد

شایع ترین علائم سرطان کبد را از طریق سطور زیر ذکر می کنیم:

  1. کاهش وزن بسیار قابل توجه بدون تلاش برای انجام این کار
  2. از دست دادن کامل اشتها
  3. دمای بالا بدون دلیل خاصی ممکن است یکی از علائم سرطان کبد باشد.
  4. احساس درد در قسمت فوقانی شکم
  5. احساس بیماری و استفراغ
  6. احساس ضعف عمومی و خستگی مفرط
  7. نفخ غیر طبیعی در شکم
  8. زردی پوست و سفیدی چشم (یرقان)

درمان سرطان کبد

همه انواع سرطان کبد از جمله بیماری هایی هستند که درمان آن ها دشوار است. در موارد معدودی سرطان اولیه کبد در مراحل اولیه تشخیص داده می شود که در آن مرحله شانس درمان خوب است، همچنین درمان سرطان ثانویه کبد دشوار است؛ زیرا سرطان در این مورد گسترش یافته و متاستاز داده است.

علاوه بر این، شبکه های پیچیده رگ های خونی و مجاری صفراوی در کبد، روند انجام جراحی را پیچیده می کند.

درمان سرطان کبد بر اساس بهبود احساس بیمار و تلاش برای افزایش طول عمر او به شرح زیر است:

1.جراحی

تومورهایی که در مراحل اولیه یافت می شوند را می توان با جراحی برداشت و بیمارانی که تومورهای آنها در مراحل اولیه پیدا شده است، بیشترین شانس را برای درمان دارند.

متأسفانه در بیشتر موارد سرطان کبد، عمل جراحی قابل انجام نیست. این به این دلیل است که سرطان در مرحله پیشرفته است، یا آسیب آنقدر شدید است که نمی‌تواند از جراحی جان سالم به در ببرد.

2.شیمی درمانی

در موارد خاص، اندازه تومورها را می توان با شیمی درمانی کاهش داد که سپس می توان آن را با جراحی برداشت.

هیچ مدرکی مبنی بر اینکه شیمی درمانی بعد از جراحی شانس بقای بیمار را افزایش می دهد وجود ندارد. بیمارانی که با موفقیت درمان شده اند و بیماری آن ها به حالت بهبودی برگشته است، باید تحت نظر و پیگیری دقیق قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود که بیماری از بین نمی رود.

3.سرما درمانی

روشی درمانی است که طی آن تومور منجمد شده و توسط امواج رادیویی سوزانده می شود تا از شر تومور خلاص شود. در واقع روشی است که در موارد خاصی از سرطان کبد قابل استفاده است.

4.پرتودرمانی

این درمان‌ها را می‌توان به روش‌های مختلفی اجرا کرد، اما محدودیت‌هایی دارند. به دلیل کاهش توانایی کبد در تحمل تشعشع، از پرتو برای تسکین علائم خارج از کبد یا برای تسکین درد در کبد با کوچک کردن تومور استفاده می‌شود.

5.پیوند کبد

این یک گزینه محفوظ برای درمان بیماران مبتلا به کارسینوم کبدی و سیروز است و خطر بالایی در این روش وجود دارد؛ اما احتمال بهبودی نیز وجود دارد.

سرطان پیشرفته کبد شامل استفاده از یک درمان متمرکز و منفرد است. گاهی اوقات می توان با استفاده از شیمی درمانی و رادیوتراپی با دوز کم، گسترش سرطان را متوقف کرد و درد را کاهش داد، اما اثربخشی این نوع درمان برای این سرطان کم است.

6.درمان دردهای مختلف

اکثر بیماران ترکیبی از مسکن های قوی و داروها را برای تسکین حالت تهوع و نفخ یا بهبود اشتها دریافت می کنند.

سورافنیب اولین دارویی است که به بهبود بسیار قابل توجهی در وضعیت عمومی بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته کبد که با شیمی درمانی قابل درمان نیستند، دست یافته است.

7.درمان ها هنوز تحت تحقیقات بالینی هستند

افراد مبتلا به سرطان کبد پیشرفته می توانند برای بررسی درمان های جدیدتر، از جمله انجماد سلول های تومور به منظور از بین بردن آنها و استفاده از عوامل بیولوژیکی، مانند: اینترفرون یا اینترلوکین 2 برای تحریک سیستم ایمنی، به تحقیقات بالینی بپیوندند. ایمونوتراپی می تواند به سلول های سرطانی حمله کند. با استفاده از پروتئین های مصنوعی که به طور خاص برای از بین بردن تومورهای خاص طراحی شده اند.

برچسب ها 14 ,

تعداد صفحات : -1

درباره ما
موضوعات
لینک دوستان
آمار سایت
  • کل مطالب : 0
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 2
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 1
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 13
  • بازدید ماه : 98
  • بازدید سال : 341
  • بازدید کلی : 23019
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی